Blæksprutten var en af de virksomheder, som ikke var i tvivl om, at de stadig ville have masser af lave i løbet af coronakrisen. De har leveret privat hjemmehjælp i Nordjylland siden 1993, og det var ikke en overraskelse, at efterspørgslen stadig var høj. Så høj, at Blæksprutten igen er blevet eliteleverandør – en titel, de har haft lige siden, certifikatet blev givet ud første gang i 2018.

Vibeke Haaning, direktør hos Blæksprutten, fortæller, at de ældre selvfølgelig stadig har brug for daglig hjælp og pleje, selvom man er midt i en pandemi. Det var faktisk mest Blækspruttens ansatte, der kunne mærke en forskel.

“Det har været ekstra udfordrende for vores dygtige social- og sundhedsassistenter og -hjælpere,” fortæller Vibeke Haaning.

Især de konstante ændringer og opdateringer omkring brug af værnemidler har været en udfordring. På samme tid opstod der en utryghed i forhold til selv at blive ramt af corona, særligt da sygdommen endnu var meget fremmed for os alle. Men Vibeke Haaning fortæller, at de ansatte virkelig leverede på trods af omstændighederne.

“Vores medarbejdere har formået at levere en kæmpe indsats i en tid, der i høj grad har været præget af utryghed,” siger Vibeke Haaning.

Endnu bedre samarbejde

Vibeke Haaning fortæller, at det er vigtigt at have et godt samarbejde med kommunerne, så det er lettere at hjælpes ad, når der leveres omsorg og praktisk hjælp til borgerne. Det er en god byggesten for at lykkes i arbejdet, men et fokus på den enkelte er også vigtigt.

“Uanset hvilken ydelse vi leverer, er vores mål altid at have borgerne i centrum ved hvert besøg, og det formår vores medarbejdere at gøre i praksis,” fortæller Vibeke Haaning.

Certifikatet er en anerkendelse

For Blæksprutten er opskriften på, hvordan de bliver eliteleverandør igen næste år egentlig ret simpel: De skal nemlig bare fortsætte de gode takter, fortæller Vibeke Haaning.

“I ‘de gode takter’ ligger fleksibiliteten, kvaliteten og omsorgen, når vi er hos borgerne. Samtidigt er det at opretholde rollen som den gode samarbejdspartner for kommunerne,” siger Vibeke Haaning.

Det er blandt andet disse egenskaber, der har placeret Blæksprutten i toppen af leverandører til det offentlige. Vibeke Haaning fortæller, at titlen som eliteleverandør er en anerkendelse af, at de er i stand til at levere et højt niveau i en stor størrelsesorden. Og det er vigtigt, for så er det muligt at gøre en positiv forskel.

“Vi er stolte og glade over, at vi gennem vores samarbejde med kommunerne kan bidrage til det danske samfund,” siger Vibeke Haaning.

Vil du høre om dine muligheder for at levere til det offentlige, så er vi klar til at tale med dig!